Sejšeli

Sejšeli se sastoje od 115 otoka u zapadnom dijelu Indijskog oceana. Glavni otok Sejšela je Mahe, gdje se nalazi i zračna luka, a oko glavnog otoka leže ostali otoci, koji se uglavnom sastoje od granita. Oduševit ćete se prirodom otoka, prekrasnim bijelim pješčanim plažama i mješavinom kultura tamošnjeg stanovništva, od kojih svaki pridonosi posebnom šarmu otoka.

Sejšeli

Kada putovati?

Za posjet Sejšelima prikladno je bilo koje razdoblje tijekom cijele godine. U ciklonskom razdoblju od prosinca do veljače može pasti više kiše nego u ostalim mjesecima. Najskuplji termini za putovanje su za Novu godinu, a od ostalih mjeseci malo su skuplji i srpanj i kolovoz zbog viših cijena zrakoplovnih karata.

Preporučuje se putovati početkom prosinca jer ovaj termin spada u nižu sezonu zbog termina putovanja za Novu godinu.

Prekrasno je razdoblje od ožujka do svibnja jer je tada na Sejšelima završetak kišnog razdoblja, a cijene su paketa još uvijek niske. Putovanjem u ovo razdoblje ubrzat ćete vruće ljetne dane, koje tijekom zime tako teško iščekujete.

Temperature

Budući da ne dolazi do velikog rasta ili pada temperatura, na Sejšelima je toplo tijekom cijele godine. Najniže temperature su do 24 °C, a najviše do 32 °C. Malo je hladnije od studenoga do ožujka, kada puše sjeverozapadni vjetar.

More je uglavnom mirno, vrijeme toplo, a atmosfera vlažna, uz vjetar od 15 do 20 km/h.

Do povećane količine oborina dolazi u vrijeme ciklona od prosinca do veljače, s prosjekom od 18 dana u prosincu, 17 dana u siječnju i 11 dana u veljači. Tijekom ovih mjeseci oblačno je, uz manje sunca.

Najveća je vrućina od prosinca do travnja, s vlagom od 80 %. Od svibnja do listopada atmosfera je suha i ima više sunčanih dana, osobito na jugoistoku Sejšela.

Zanimljivosti na Sejšelima

Za vas smo odabrali 10 stvari koje biste trebali posjetiti.

1. Nekoliko najljepših plaža
Sejšeli su poznati po plažama iz snova.

Na otoku La Digue nalazi se jedna od najpoznatijih plaža, Anse Source d'Argent, koju svi žele posjetiti, a samo rijetki istraže otok i prošeću se obalom do plaže Anse Bonnet Carré's, poznatoj po bijelom pijesku s manje stijena. Pristup plaži moguć je samo pješice.

U istočnom dijelu otoka La Digue nalazi se prekrasan zaljev i plaža Anse Cocos. Plaža je također pogodna za kupanje.

Na otoku Praslin preporučamo posjet plaži Anse Boudin. Nalazi se u blizini ceste koja vodi do Anse Lazio. Duga uska plaža s mekanim sitnim bijelim pijeskom. Plaža je pogodna za kupanje i ronjenje.

U jugozapadnom dijelu otoka Mahe nalazi se plaža Anse à la Mouche, koja je pogodna za kupanje i ronjenje.

Anse Aux Pins and Turtle Bay također se nalazi na jugozapadnom dijelu otoka Mahe uz cestu. Zbog niske razine mora pogodna je za duge šetnje na kojima ćete u blizini klifova pronaći sve vrste morskog života. Ribari ovdje love hobotnice.

2. Parfumerija Kreol fleurage
Jedina parfumerija na području Indijskog oceana, kojom rukovodi Dagmar Ehlert. Njegovi počeci sežu u 1988. godinu. Osnova parfema je eterično ulje iz regije, ali i drugih dijelova svijeta. Laboratorij se nalazi u sjeveroistočnom dijelu otoka Mahe i postao je prava turistička atrakcija.

3. Kreolski institut
U Kreolskom institutu koji je dizajnirao njemački arhitekt, a izgrađen je u francuskom stilu, osjetit ćete pravu kreolsku kulturu.

4. Ljubitelji umjetnosti
Na glavnom otoku nalazi se nekoliko galerija nevjerojatnih umjetnika. Jedna od njih je galerija na otvorenom - Andrew Gee Artist & Designer. Iznenađujuće slike u boji na svili i tekstilu te ručno izrađene razglednice.

5. Hinduistički hram Arul Mihu Navasakthi Vinayagar
To je jedini hinduistički hram na Sejšelima, izgrađen 1922. godine. Ime je dobio prema Gospodinu Vinayagaru, hinduističkom bogu sigurnosti.

6. Prirodni biser Aride Island 
Ljepota Indijskog oceana, koja se ubraja među najvažnije prirodne rezervate. To je dom milijuna lijepih ptica.

7. Gdje pojesti dobar obrok i uživati u ugodnoj atmosferi?
Kada poželite pizzu, a nalazite se na glavnom otoku Mahe, svratite u pizzeriju Baobab Pizzeria Restaurant na plaži Beau Vallon. Tamo osim pizze nude domaća jela i jela od ribe. Osim toga, tamo ćete se moći okupati na jednoj od najljepših plaža na Sejšelima.

Na Beau Vallon naići ćete na restoran Boat House, gdje nude 20 kreolskih jela. Preporučamo ga za odlazak na večeru.

Na otoku La Digue restoran Combova nalazi se na terasi pokraj bazena. Vrlo lijepo osvijetljen i otvoren prostor, gdje nude samo hranu s menija.

Na Praslinu posjetite restoran Hibiscus ili Feuille d'Or.

8. Najbolja mjesta za ronjenje
Najbolji mjeseci za ronjenje su od ožujka do svibnja i od listopada do studenoga.

Posjetite Brissare Rocks, jedno od najpopularnijih mjesta. Fishermen's Cove Reef namijenjen je za iskusne ronioce, dok je Shark Bank vrlo popularan, a dubina mora tamo iznosi od 19 m do 45 m.

Otočić Coco koji se nalazi između otoka Félicité i Sister jedno je od najboljih mjesta za ronjenje.

Otok Thérèse u blizini otoka Mahe priča priču o skrivenom gusarskom blagu.

9. Ljubitelji planinarenja
Priroda je ono čime Sejšeli obiluju, stoga tamo ima mnogo putova koje će ljubitelji planinarenja rado obići.

Nekoliko ih nabrajamo u nastavku:

Jedan od lakših nalazi se na stjenovitom sjeveroistočnom dijelu otoka Mahe, gdje će vas put dovesti do plaže Anse Major.

Cassedent je dug put, pun uspona i silazaka između borova i palmi, koji završava vodopadom.

Pored se nalaze još Copolia, Dans Gallas, Glacis La Reserve, Glacis Noire…

10. Noćni život na Sejšelima
Na Sejšelima nećete pronaći mnogo noćnih klubova.  Navodimo neke u kojima možete plesati uz dobru glazbu i piće.

La Faya Bar i Tequila Boom Discotheque nalaze se na otoku Mahe, a otvaraju se srijedom. Mješovita glazba trenutačnih hitova iz cijelog svijeta pod rukom domaćeg DJ-a.

Barrel Night Club u gradu Victoria na otoku Mahe, gdje vrte hip-hop, reggae i posljednje hitove.

Na Praslinu se nalazi najbolji klub na Sejšelima - The Jungle.

Vjenčani paketi
Pročitajte priče parova
Vjenčanje na Mauricijusu

Draga Mirela,
teško je u nekoliko rečenica opisati doživljaje koje smo proživljeli na Mauricijusu. Organizacija je bila odlična, ljudi susretljivi, hotel besprijekoran, a osoblje nismo doživljavali kao osoblje nego kao prijatelje.

Vjenačanje na plaži je bio poseban trenutak koji rado prepričavamo svim prijateljima i poznanicima. Nešto što ćemo pamtiti do kraja života i događaj koji ni jedan drugi ne može zamijeniti. Kad... Više >>