Z otrokom na Mauritius

Če ste se odločili za izbor vaših počitnic z otroki na Mauritiusu, je to eden najboljših izborov.
Majhen otok, ki ponuja veliko. Mauritius je znan po lepih belih plažah in toplih ljudi. Mešanica kulture, ki jo je občutiti tudi v jedeh, neskončna prijaznost lokalnega prebivalca in narava bo pustila počitnicam na Mauritiusu nepozaben spomin.

Na Mauritius pole tiz Benetk traja vse skupaj 12 ur. Iz Benetk boste leteli čez Dubaj in iz Dubaja nadaljevali pot proti Mauritiusu. Najboljši čas za odhod je od oktobra do konca decembra in nato od konca februarja pa tja do maja. Januar in februar sta meseca ciklonskega obdobja in je večja možnost deževnih dni, v preostalih mesecih pa je na Mauritiusu njihova zima.

Kje z otrokom bivati na Mauritiusu?
Priporočamo, da si izberete bivanje v hotelu. Hoteli ponujajo klube za otroke, bazene, varstvo za otroke, urejene plaže, vodne športe in pestro ponudbo hrane.

Kaj z otrokom na Mauritiusu jesti?
Mauritius ponuja mešanico kreolske, kitajske, evropske, afriške in indijske hrane. Lokalne prebivalce boste videli jesti piščanca s curry omako in francoskimi bagetami in uživali v čaju ob večerih.
Najbolj priljubljene jedi so riž z lečo in zelenjavo, ne pekoči piščanec, preostale mesne jedi s paradižnikovo omako, jedi na žaru, ki temelji na morski ponudbi in testenine. V hotelih imajo samopostrežni zajtrk, kjer so v ponudbi jajčka pripravljena na različne načine, velik izbor sezonskega eksotičnega sadja, naravni sokovi, sveže pečeni kruhki, domače marmalade in palačinke.
Izbor različne hrana na Mauritiusu sigurno ne bo problem za vašega otroka.

Ena izmed naših najljubših restavracij primerna za družine je Le Domaine Anna v vasici Flic and Flac, ki ima ogromen odprt vrt, kjer se bodo vaši otroci brezskrbno igrali.

Nekaj priporočljivih aktivnosti in izletov na Mauritiusu za otroke?
1. Casela Park
Eden najlepših naravnih parkov, kjer bodo vaši otroci uživali v razskovanju in ogledovanju različnih živali. Z doplačilom možnost tudi sprehajanje z levom v spremstvu odrasle osebe za otroke od 12 leta.
2. Domaine Les Pailles leži med gorami. Oddaljen le 10 minut od glavnega mesta Port Louis, ki ponuja aktivnosti povezane z zgodovino Mauritiusa.
3. Eden najbolj znanih Pamplemousses Garden, kjer boste uživali v naravi neverjetnih rastlin in dreves.
4. Izlet s čolnom do otoka Ile aux Cerfs na južnem delu otoka
5. Uživanje na plaži
6. Vodni športi, kot je na primer vožnja z banana čolnom, snorkljanje za najmlajše, plavanje z delfini
7. Kuharski tečaji za najmlajše
8. Učenje lokalnega kreolskega jezika

Na Mauritiusu je zelo dobro poskrbljeno za zdravstvo. Nobena cepljenja niso potrebna. Priporočamo turistično zavarovanje za tujino.

Divine Travel