Počitnice za družine in eksotične destinacije

Vsako leto se vprašamo, kam bomo odpotovali letos na počitnice? Ko imaš enkrat otroke, je ta odločitev še toliko težja.

Koliko dolg polet je, kakšno hrano ponujajo ali preveč piha, bo imel naš otrok kaj početi, je poskrbljeno za zdravstvo na eksotičnih destinacijah?
Najbolj pogosta omejitev so starši. Moj otrok bo ob 4 urnem poletu jokal ali mu bo dolgčas, moj otrok ne je vsega, ne more dolgo hoditi, ne prenaša vročine in še in še.

Res je, da so eksotične destinacije oddaljene in tako so poleti daljši. Ob bolj oddaljenih destinacijah od našega doma priporočamo, da si počitnice malo podaljašate. Če boste za pot porabili več kot en dan, potem predlagamo, da si vzamete vsaj 8 – 10 nočitev na destinaciji (več o letenju z otroki v naslednjem članku).
Tako so bo vaš otrok lahko prilagodil časovni razliki, hrani in morda spoznal prijatelje.

Pirporočamo izbor eksotičnih destinacij za počitnice z otroki, ki so varne, kjer veste, da bo za zdravstvo dobro poskrbljeno. Najbolj varno je bivanje v hotelu, kjer je poleg tradicionalnih jedi v ponudbi tudi internacionalna hrana. Naj vam v agenciji ponudijo hotele, ki so primerni za družine. Takšni hoteli ponujajo bazene, klube za otroke in tudi možnost najema varuške.

Če ste bolj raziskovalne narave in imate radi izlete, priporočamo, da si izberete izlete, ki bodo vodeni s strani lokalnih vodnikov. Izlete priporočamo, da pred odhodom rezervirate pri agenciji, ki je v sodelovanju z lokalno agencijo in ji popolnoma zaupa.

Pred odhodom si uredite turistično zavarovanje na destinaciji. 

 

Divine Travel